КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца
Кратки новини
Нова заплаха
Написано от webmaster   
Събота, 25 Февруари 2012 00:00

Новата заплаха за децата не е там, където очакваме

Нова заплаха за децата
Наркотици и алкохол – това са двете неща, които най-много плашат родителите. С навлизането на децата в пубертета започват притесненията, да не кривнат от „правия път“ и да не се подхлъзнат по „наклонената плоскост“ на дрогата и пиянството. И родителството, като всяко друго умение, трябва да е в крак с времето, а нагласите и познанията да бъдат постоянно актуализирани. За всички е ясно, че тийнейджърите днес съвсем не са като тези преди 20 и 30 години. Алкохолът и цигарите не са най-масовото „тийн заболяване“. Ново изследване, публикувано в сп. World Psychiatry, показва, че най-голямата заплаха са ...екраните.

Прочети целия текст.

Последно променен на Вторник, 25 Февруари 2014 18:24
 
12-годишен изобрети евтин браилов принтер
Написано от webmaster   
Неделя, 23 Февруари 2014 10:43

12-годишен изобрети евтин браилов принтер

12-годишен изобрети евтин браилов принтер
В днешно време не е рядкост гениална маркетингова идея да хрумне на тийнейджър. Но обикновено идеите остават в сферата на мечтите. Не е такъв случаят с хрумването на 12-годишния Шубам Банержи от Калифорния. Седмокласникът отдавна се занимавал с високи технологии, което му помогнало сам да изработи...браилов принтер. При това устройството е създадено на базата на Lego Mindstorms EV3 kit – комплект за създаване на движещи се роботи. Към тях той добавил и малко хардуер, купен от квартален магазин. Контролерът на устройството скролира азбуката – избираш буква и то я отпечатва с релеф върху ролка калкулаторна хартия, а главата на принтера всъщност е кабарче. След седмия опит, принтерът проработил, а името, което му дал малкият изобретател, е BRAIGO v1.0.
 
Цената на това устройство на пазара е над 2000 долара за основен модел.
Последно променен на Сряда, 26 Февруари 2014 10:02
 
Как влияе на детето
Написано от webmaster   
Понеделник, 20 Февруари 2012 00:00

Как влияе разводът на детето

развод

Разводът е особено тежък за децата. Родителите, въпреки доброто си намерение всичко да мине цивилизовано, съсипани от собствената си нараненост и болка, често се поддават на разрушителни негативни емоции и започват ожесточена война помежду си. Тази битка разрушава и малкото останали връзки между тях.


Прочети целия текст.

Последно променен на Четвъртък, 20 Февруари 2014 17:21
 
Деца раждат деца
Написано от webmaster   
Неделя, 12 Май 2013 00:00

Деца раждат деца

бременни тинейджъри

Днес българските тийнейджъри започват полов живот средно на 15-годишна възраст и до навършване на пълнолетие вече са имали повече от пет интимни партньори. По-малко от половината използват презерватив.


Прочети целия текст.

Последно променен на Сряда, 12 Февруари 2014 18:13
 
Феноменът „неуспешни умни деца“ – как да го избегнем
Написано от webmaster   
Четвъртък, 12 Септември 2013 00:00

Феноменът „неуспешни умни деца“ – как да го избегнем

майка и дете

Вероятно сте имали в класа много умни съученици, които не са успели да се реализират, или пък познавате хора с интелигентни деца, които не могат да докажат знанията и уменията си в училище и в живота.


Прочети целия текст.

Последно променен на Четвъртък, 13 Февруари 2014 05:30
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 22