КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...
Сряда, 23 Юли 2008 16:56

 Осиновяване

Осиновяване


Над 250 000 български семейства не могат да имат деца. Обезверени от неуспешните и скъпи опити за зачеване ин витро и напредващата възраст, или просто подбудени от желанието да помогнат на оставено от родителите си дете, част от двойките избират да осиновят детенце. Решението е много отговорно, а пътят до крайната цел - дълъг и труден, съпътстван и от безброй бюрократични спънки.

Съветваме ви преди да вземете окончателното решение, да помислите дали може да поемете тежестта да осиновите, отглеждате и възпитавате дете с евентуални хронични заболявания или генетична обремененост. Не забравяйте - родителството е отговорност за цял живот с всички съпътстващи го трудности и радости. Не на последно място внимателно преценете дали да се спрете на момче или момиче, обмислете и вариантите за възрастта на детето, не пропускайте факта, че то има нужда да познава и биологичните си родители.


За да ви помогнем в избора и по-лесното преодоляване на бариерите по пътя, публикуваме полезни линкове към сайтове с информация относно процедурите:

Българска Асоциация Осиновени и Осиновители (БАОО)
Национален форум Осиновяване
Осиновяване - Уикепедия
Асоциация за международно осиновяване и реинтеграция (АМОР)

 

Коментари
Търсене
Само регистрираните могат да коментират!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 27 Май 2010 07:46