Приключи кампанията "Надежда за децата на Хаити"
Сряда, 17 Март 2010 09:24

Приключи кампанията "Надежда за децата на Хаити"

Приключи кампанията "Надежда за децата на Хаити"

   Медийната кампания "Надежда за децата на Хаити" в България приключи и събра над 1 640 000 лева.
   Извънредната кампания на УНИЦЕФ България за набиране на средства за децата на Хаити, стартирала на 22 януари 2010 г., приключи на 15 март 2010 г. с общо набрана сума над 1 640 000 лева.
   На 2 февруари 2010 се проведе благотворителния концерт "Надежда за децата на Хаити" в партньорство с bTV, където в продължение на два часа известни български личности приемаха обаждания на хиляди зрители и ги призоваваха да даряват. Кампанията беше подкрепена напълно безвъзмездно от популярни изпълнители от българската музикална сцена, телевизионни водещи и актьори, мобилните оператори, Interactive media services.
   Българското правителство предостави 250 хил. лева в подкрепа на кампанията като част от официалната помощ за хуманитарни кризи и развитие, чрез бюджета на Министерството на външните работи. Набраните средства се разпределят според ангажиментите на УНИЦЕФ към децата на Хаити за осигуряване на подслон, питейна вода, таблетки за пречистване на вода, "училище в кутия", храна за недохранените деца, закрила за децата, останали без родители, както и ваксини. Източник: unicef.bg

Последно променен на Сряда, 17 Март 2010 09:31