15 деца ще се лекуват чрез фонда за лечение
Понеделник, 03 Май 2010 12:43

15 деца ще се лекуват чрез фонда за лечение

15 деца ще се лекуват чрез фонда за лечение

15  молби  одобри  на последното си заседание Общественият съвет към Фонда за лечение на деца. 13 деца ще заминат за лечение и диагностични процедури в чужбина.

5 деца са одобрени за финансиране на лечение. За Германия заминават 3 деца - за шънтова операция, с очно заболяване и с постравматично неврологично заболяване. Други 2 деца са одобрени  за финансиране на медицински изделия и консумативи, които не се произвеждат в България като самото лечение ще се осъществи у нас.

8 деца са одобрени от Фонда за финансиране на следващ етап от провеждано лечение или за контролни прегледи. За Германия заминават  5 деца – 2 деца с ортопедични заболявания; 1 дете с очно заболяване, 1 дете след бъбречна трансплантация и 1 дете с неврологично заболяване. 2  деца - с очно заболяване и с хронично чревно заболяване ще бъдат лекувани в Белгия и 1 дете с Ту-образувание ще бъде на лечение във Франция.

2 деца са одобрени от Фонда за дофинансиране  на лечението им. За Германия заминава дете с вродена аномалия на отделителната система, а за друго дете е доплатено генетично изследване, проведено в Холандия.           

От началото на 2010 г. Общественият съвет на Център „Фонд за лечение на деца” е одобрил общо 93 заявления за организационно и финансово подпомагане лечението и диагностиката на деца.

Източник: Министерство на здравеопазването

Последно променен на Понеделник, 03 Май 2010 12:53