КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...

Фаталните грешки на родителите 

teen depressed new
 
Пътят на провала или пътят на успеха? Изборът често се прави в юношеска и младежка възраст. Много хора са тръгнали „по наклонената плоскост“ именно в тинейджърските си години. Това е критичен период в живота на децата, защото хормоните бушуват, поражда се желание за самостоятелност и бунт срещу родителите и обществения ред, а в същото време те все още са незрели и често правят дори фатални грешки. За тези грешки обаче до голяма степен са виновни и родителите, които заради незнание или апатия са допуснали нещата да тръгнат в погрешна посока. Затова бездействието или прекалено агресивното противодействие на негативното поведение може да е фатално за бъдещето на детето.
продължава>
 

Главоболието в детска възраст -  кога е повод за тревога? 

Migraine-Headaches-In-Children new
 
Според статистиката около 11% от всички деца имат главоболие. Реалният процент обаче е много по-висок, защото не всички деца стигат до лекарския кабинет. Главоболието може да бъде както симптом, така и самостоятелно заболяване. Ето някои от най-масовите причини за болките в главата при децата:
 
Главоболието е оплакване при нарушения в зрението, възпаления на синусите и гърлото.
продължава>
 

Най-важното в общуването между баща и дъщеря

dad-and-daighter new
 
Тара Хедман, сертифициран психотерапевт, обяснява по достъпен начин нещата, които бащите трябва да знаят при общуването със своите дъщери. Тя формулира най-важното по интересен начин от името на детето:
 
1. Както ти ме обичаш, така ще се обичам и аз.
продължава>
 

Митовете за здравословното хранене на децата

get-kids-to-eat-vegetables new
 
Храненето до голяма степен предопределя здравословното състояние и затова изборът на храна и режимът са сред най-важните неща в ранна възраст. Проучванията в тази област постоянно напредват и много от старите закони за здравословно хранене днес се оказват неверни или частично верни. Ето кои:
 
Злоядото дете трябва задължително да си довърши храненето
продължава>
 

Какво правят добрите майки

people-children-good-mother-and-child-children new
 
Какво значи „добра“ майка? Едва ли има човек, който може да отговори. Всяка майка е добра и лоша по свой начин и всяко дете има нужда от различен тип родител. Ето някои от нещата, които добрите родители правят за децата си. Или поне се опитват:
 
Храненето. Всичко започва от люлката. Добрата майка кърми бебето, доколкото това е възможно и колкото може по-дълго.По-късно не купува готови сокове, а сама прави фрешове, не купува кифли от лавката, а готви – супи, манджи, десерти, всичко.
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 2 от 7