КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...

Кога е време да уволните педиатъра

pediatric new
 
Детето ми беше на 3 години, когато направих тази стъпка – смених педиатъра. Имах съвсем конкретен повод – когато подреждах шкафчето с лекарствата, преброих рецептите - за тези 3 години бях събрала точно 16 предписания за антибиотици. Разбира се, не бях дала всичките, въпреки препоръките на лекаря.Детето ми е сравнително здраво - наистина ли цели 16 пъти се е нуждаело от антибиотик - през тези 3 години беше боледувало от банални грипове, 2 ангини и 3 отита...
продължава>
 

Как да изчислим нормалното тегло на детето?

itm momicheta new
 
През последните 20 години педиатрите са силно загрижени заради все по-широко разпространеното затлъстяването сред децата. Промените в културата на хранене (или по-скоро липсата на такава култура), намаляването на физическата активност, прекарването на много време пред екраните и повишеното количество вредна храна оказват своето влияние. Децата с наднормено тегло са изложени на риск от различни здравословни проблеми, като хипертония, диабет и мускулно скелетни проблеми, както и на сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план. Пълните деца често са социално отхвърлени и подигравани, което води до ниско самочувствие.
продължава>
 

Рецептите, с които детето ще заобича омразните зеленчуци

vegi new
 
Детето вече час стои над броколито със скръбно извити устни. Вие молите, увещавате, играете театър, но не и не – то отказва да вкуси от най-полезния зеленчук. Не иска също моркови, карфиол, грах...въобще нищо от онези вълшебни продукти, за които ни съветват да хапваме по-често, за да сме здрави. Повечето деца мразят зеленчуците – просто не ги харесват като вкус, като консистенция и като външен вид. Има обаче някои хитри рецепти, с които може да ги превърнете в лакомство.
Кюфтенца от броколи
Да започнем с броколито – това е един от най-полезните зеленчуци, защото съдържа големи количества вит. С, вит. К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В.
продължава>
 

Мамо, ти не разбираш... 

angry-teen-boy new
 
След като навърши 10 – 11 години, детето рязко се променя – то вече не е онова обичливо, миличко детенце, което водите на катерушките, обличате и храните. То е личност, нещо повече – човек, който категорично държи да има свое собствено пространство, да има думата, да е самостоятелно. И разминаванията в предпочитанията започват.
 
продължава>
 

10 важни неща, които самотният родител трябва да направи за себе си и детето

single parent1 new
 
Топло семейно гнездо, вие в прегръдките на любимия човек, а до вас мърка малкото котенце – вашето детенце. Да, така си представяме отношенията и родителството преди да се сблъскаме с конфликтите, проблемите и разделите.
 
Ако това ви успокоява, не сте сами - 55% са самотните майки в България по данни на Института за изследване на населението и човека при БАН от 2012
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 3 от 7