КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...

Как да изчислим нормалното тегло на детето?

itm momicheta new
 
През последните 20 години педиатрите са силно загрижени заради все по-широко разпространеното затлъстяването сред децата. Промените в културата на хранене (или по-скоро липсата на такава култура), намаляването на физическата активност, прекарването на много време пред екраните и повишеното количество вредна храна оказват своето влияние. Децата с наднормено тегло са изложени на риск от различни здравословни проблеми, като хипертония, диабет и мускулно скелетни проблеми, както и на сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план. Пълните деца често са социално отхвърлени и подигравани, което води до ниско самочувствие.
продължава>
 

Рецептите, с които детето ще заобича омразните зеленчуци

vegi new
 
Детето вече час стои над броколито със скръбно извити устни. Вие молите, увещавате, играете театър, но не и не – то отказва да вкуси от най-полезния зеленчук. Не иска също моркови, карфиол, грах...въобще нищо от онези вълшебни продукти, за които ни съветват да хапваме по-често, за да сме здрави. Повечето деца мразят зеленчуците – просто не ги харесват като вкус, като консистенция и като външен вид. Има обаче някои хитри рецепти, с които може да ги превърнете в лакомство.
Кюфтенца от броколи
Да започнем с броколито – това е един от най-полезните зеленчуци, защото съдържа големи количества вит. С, вит. К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В.
продължава>
 

Мамо, ти не разбираш... 

angry-teen-boy new
 
След като навърши 10 – 11 години, детето рязко се променя – то вече не е онова обичливо, миличко детенце, което водите на катерушките, обличате и храните. То е личност, нещо повече – човек, който категорично държи да има свое собствено пространство, да има думата, да е самостоятелно. И разминаванията в предпочитанията започват.
 
продължава>
 

10 важни неща, които самотният родител трябва да направи за себе си и детето

single parent1 new
 
Топло семейно гнездо, вие в прегръдките на любимия човек, а до вас мърка малкото котенце – вашето детенце. Да, така си представяме отношенията и родителството преди да се сблъскаме с конфликтите, проблемите и разделите.
 
Ако това ви успокоява, не сте сами - 55% са самотните майки в България по данни на Института за изследване на населението и човека при БАН от 2012
продължава>
 

Жестоката истина за българското училище

bored-at-school new
 
"Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо" - Алберт Айнщайн.
 
Голяма част от авторите на българските учебници вероятно не споделят същата идея, защото често съдържанието, което раждат, затруднява като изказ и родителите.
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 3 от 7