КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...

Жестоката истина за българското училище

bored-at-school new
 
"Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо" - Алберт Айнщайн.
 
Голяма част от авторите на българските учебници вероятно не споделят същата идея, защото често съдържанието, което раждат, затруднява като изказ и родителите.
продължава>
 

10 вредни навика, от които да предпазите децата

habits new
 
Образованието и характерът са много важни за успеха в живота, но някои дребни, вредни навици могат да се окажат малките камъчета, които да обърнат колата или просто да усложняват излишно ежедневието и взаимоотношенията. Кои са привичките, от които трябва да отучим децата, още преди да са станали техни стабилни навици:
продължава>
 

Социални помощи за деца – кой и колко може да получи?

pomoshti new
Помощ при раждане
 
Майката има право на еднократна помощ при раждане, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция. Размерът на помощта се определя ежегодно, като в момента е 250 лв. за първо дете и 600 лв. за второ.
продължава>
 

На работа или вкъщи?

working-mum New
Този труден въпрос стои пред всяка майка. Плюсовете и минусите за двете решения са толкова много, че е трудно да бъдат сложени на кантар.
 
Цифри и факти
Ако се обърнем към обективния език на цифрите, ще разберем, че едва 11 процента от жените биха предпочели да бъдат домакини, според скорошно британско изследване. 29 % от американските майки не ходят на работа, но това е преди всичко, защото не могат да си намерят подходяща работа.
продължава>
 

Кога е позволено да излъжем детето?

female liar m new
Позволени ли са малките „бели“ лъжи във възпитанието на детето, или не? По този въпрос винаги ще има много различни мнения. Според психолозите, малките деца, които са били лъгани, са склонни да мамят като възрастни и това наскоро беше доказано дори експериментално от Калифорнийския университет в Сан Диего. Причината е във факта, че децата имитират поведението на възрастните и възприемат тяхната ценностна система.
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 4 от 7