КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...

Как да направим децата си по-умни

smart new
Възможно ли е ние, родителите, да направим децата си по-умни? Разбира се! Начинът, по който ги отглеждаме и общуваме с тях, е важен за развитието на интелекта. Ето десетте неща, с които ще им помогнем да изразят потенциала си:
 
1. Уроци по музика. Всички изследвания доказват, че те правят децата по-умни и след период на занимания с инструмент, малките показват по-високи резултати на IQ тестове. Никога не е късно да се започне.
продължава>
 

Седем вълшебни съставки в рецептата за добър брак

Happy-Couple-new
Празнувайте добрите новини
 
Позитивното настроение в семейството е ключово за отношенията. Колкото повече се забавлявате заедно, толкова по-силна е връзката. Според проучванията, двойки, които по-често отбелязват радостни поводи, имат по-високо доверие помежду си и повече интимност. Ако се гордеете с постиженията на другия – покажете го. Превръщайте и най-малките поводи в празник.
продължава>
 

Бабини деветини или истини?

Бабини деветини
Не всички съвети и забрани, които получаваме от бабите и родителите, са истина. Някои са полезни предупреждения, а други са просто бабини деветини. Ето на какво да вярваме и на какво не, според новата книга Because I Said So! на американския автор Кен Дженингс, базирана на тестове и изследвания, правени през последните години:
 
Не плувай един час след хранене – частично вярно.
 
Този мит тръгва в началото на 60-те, когато педиатрите упорито съветвали майките да не пускат децата във водата след хранене.
продължава>
 

Дали детето се преструва на болно, за да не ходи на училище?

Дали детето се преструва на болно, за да не ходи на училище?
„Мамо, много ме боли ме гърлото“, казва детето и вие го оставяте вкъщи. След малко обаче то напълно забравя, че го боли нещо и жизнерадостно си играе. Всеки родител е попадал в подобна ситуация, в която не може да прецени, доколко оплакванията са реални или са плод на нежеланието да се ходи на детска градина или училище. Дали детето не започва да се разболява и в училище нещата може да се влошат? Дали ще се чувства дискомфортно навън, ако го боли нещо? Няма ли да зарази останалите?...Тези въпроси се въртят в главата на всеки родител, когато сутрин, малко преди тръгване, детето каже, че го боли коремче или главичка.
продължава>
 

Бедността намалява IQ-то и създава лоши родители

bedni-deca
Как се отразява бедността на интелигентността и потенциала на личността? Отговорът на този въпрос е труден, тъй като всеки човек е индивидуалност, върху която действат сложни обстоятелства и връзки. Учените обаче са на едно мнение, че бедността силно натоварва съзнанието и това влошава представянето в различни области – от образованието и работата, през личните взаимоотношения, до родителството. Ежедневните финансови трудности черпят от нашето внимание, време и енергия и намаляват с около 13 точки IQ-то ни.
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 5 от 7