КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...

Кога детето се срамува от родителите си?

Кога детето се срамува от родителите си?
Децата ви обичат, но предпочитат да не ги изпращате до училище. Някъде след десетата година те се променят и вече искат да са свободни от вашата компания, когато са с приятели.  Дори се срамуват от неща, които доскоро са ви изглеждали съвсем естествени. Ето какво да избягватe да правите и казвате, когато сте сред хора с вашето малко голямо дете: 
продължава>
 

10 начина да подобрите съня на детето

10 начина да подобрите съня на детето
Когато сънят липсва, няма и здраве. Това важи двойно за децата. Често пропускаме да обърнем внимание на съня като фактор за общото психическо и физическо състояние на детето. Новият начина на живот превръща почивката в дефицит – американско изследване установило, че 15 милиона деца и тийнейджъри спят недостатъчно. У нас не са правени подобни проучвания, но дори от личен опит е лесно да се установи, че много родители подценяват ролята на съня.
продължава>
 

Гений ли е детето ви?

Гений ли е вашето дете
Може би мислите, че детето ви има специални заложби и че е по-талантливо и по-умно от останалите – е, добре дошли в отбора - всеки родител смята, че неговото „гардже“ е най-най. Според статистиката обаче, на 50 млн. души се ражда по един гений.
 
По какво да познаем детето – вундеркинд?
 
Първият признак е, когато то се интересува от сложни неща, които не вълнуват връстниците му, като например как работи двигателят на колата или как се играе шах.
 
Детето – гений обича предизвикателствата, дори съзнателно ги търси. Колкото по-сложно, толкова по-добре. Докато връстниците му избягват трудните ситуации, гениалното дете се радва и се забавлява със заплетените сюжети.
продължава>
 

Новата заплаха за децата не е там, където очакваме

Нова заплаха за децата
Наркотици и алкохол – това са двете неща, които най-много плашат родителите. С навлизането на децата в пубертета започват притесненията, да не кривнат от „правия път“ и да не се подхлъзнат по „наклонената плоскост“ на дрогата и пиянството.
 
И родителството, като всяко друго умение, трябва да е в крак с времето, а нагласите и познанията да бъдат постоянно актуализирани. За всички е ясно, че тийнейджърите днес съвсем не са като тези преди 20 и 30 години. Алкохолът и цигарите не са най-масовото „тийн заболяване“. Ново изследване, публикувано в сп. World Psychiatry, показва, че най-голямата заплаха са ...екраните. На практика децата прекарват цялото си свободно време пред екрана – на телефона, на компютъра, на телевизора. Спортът и социалният живот остават на заден план, сънят се нарушава – често тийновете остават пред компютъра в малките часове. Обездвижването, недоспиването, липсата на реално общуване са фактори за физически и психически заболявания.
продължава>
 

Как влияе разводът върху психиката и поведението на детето

Как влияе разводът върху психиката и поведението на детето?
Разводът е особено тежък за децата. Родителите, въпреки доброто си намерение всичко да мине цивилизовано, съсипани от собствената си нараненост и болка, често се поддават на разрушителни негативни емоции и започват ожесточена война помежду си. Тази битка разрушава и малкото останали връзки между тях. В нея най-често са замесени децата и други членове на семейството.
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 6 от 7