КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...

Когато детето не иска зеленчуци - опитайте с „джусинг“

Когато детето не иска зеленчуци - опитайте с „джусинг“
Juicing – това е най-добрият начин да повлияете положително на здравето на детето, ако то отказва зеленчуците. Терминът, буквално преведен, значи „сокопиене“.  Практиката е съвсем проста – давайте много прясно изцедени сокове. Съотношението е 80 към 20 в полза на зеленчуковите съставки, като не трябва да се набляга на сладките плодове. Така под формата на напитка може да дадете на детето всичко – от ягоди, малини, боровинки и цитруси до домати и краставици.  Тялото усвоява добре витамините и минералите, когато са в течна форма, храносмилателната система много по-лесно се справя със съдържанието и нищо не се изхвърля, като всички ценни съставки стигат до клетките.
продължава>
 

Кога детето се срамува от родителите си?

Кога детето се срамува от родителите си?
Децата ви обичат, но предпочитат да не ги изпращате до училище. Някъде след десетата година те се променят и вече искат да са свободни от вашата компания, когато са с приятели.  Дори се срамуват от неща, които доскоро са ви изглеждали съвсем естествени. Ето какво да избягватe да правите и казвате, когато сте сред хора с вашето малко голямо дете: 
продължава>
 

10 начина да подобрите съня на детето

10 начина да подобрите съня на детето
Когато сънят липсва, няма и здраве. Това важи двойно за децата. Често пропускаме да обърнем внимание на съня като фактор за общото психическо и физическо състояние на детето. Новият начина на живот превръща почивката в дефицит – американско изследване установило, че 15 милиона деца и тийнейджъри спят недостатъчно. У нас не са правени подобни проучвания, но дори от личен опит е лесно да се установи, че много родители подценяват ролята на съня.
продължава>
 

Гений ли е детето ви?

Гений ли е вашето дете
Може би мислите, че детето ви има специални заложби и че е по-талантливо и по-умно от останалите – е, добре дошли в отбора - всеки родител смята, че неговото „гардже“ е най-най. Според статистиката обаче, на 50 млн. души се ражда по един гений.
 
По какво да познаем детето – вундеркинд?
 
Първият признак е, когато то се интересува от сложни неща, които не вълнуват връстниците му, като например как работи двигателят на колата или как се играе шах.
 
Детето – гений обича предизвикателствата, дори съзнателно ги търси. Колкото по-сложно, толкова по-добре. Докато връстниците му избягват трудните ситуации, гениалното дете се радва и се забавлява със заплетените сюжети.
продължава>
 

Новата заплаха за децата не е там, където очакваме

Нова заплаха за децата
Наркотици и алкохол – това са двете неща, които най-много плашат родителите. С навлизането на децата в пубертета започват притесненията, да не кривнат от „правия път“ и да не се подхлъзнат по „наклонената плоскост“ на дрогата и пиянството.
 
И родителството, като всяко друго умение, трябва да е в крак с времето, а нагласите и познанията да бъдат постоянно актуализирани. За всички е ясно, че тийнейджърите днес съвсем не са като тези преди 20 и 30 години. Алкохолът и цигарите не са най-масовото „тийн заболяване“. Ново изследване, публикувано в сп. World Psychiatry, показва, че най-голямата заплаха са ...екраните. На практика децата прекарват цялото си свободно време пред екрана – на телефона, на компютъра, на телевизора. Спортът и социалният живот остават на заден план, сънят се нарушава – често тийновете остават пред компютъра в малките часове. Обездвижването, недоспиването, липсата на реално общуване са фактори за физически и психически заболявания.
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 6 от 7