КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...
Защо отоплението с конвектори е по-добро за вашите деца
( 6 Гласа )

Защо отоплението с конвектори е по-добро за вашите деца?

konvektor
 
Децата са нашето бъдеще. Именно за това всеки от нас всячески се старае да осигури възможно най-доброто – като се започне от задоволяването на най-елементарните им физически нужди до интелектуалното им развитие. Днес ще разгледаме темата с отоплението у дома и по-специално ползването на конвекторни печки.

Защо да се отопляваме с конвектори и какви са ползите от това?

Накратко тук ще опишем всички плюсове, които спомагат за хармоничното физическо изграждане на нашите мъници.
 

 

Как влияят те на дихателните пътища?

•Не изсушават въздуха


Снабдени са обикновено с нискотемпературни нагревателни елементи, които не водят до намаляване на влагата в помещението и съответно употребата на специализирани овлажнители отпада;

•Не изгарят прахови частици


Поради ниската си температура никога няма да усетите мирис на изгорял прах. Сигурни сме, че пазите спомени от пусната печка с така характерната неприятна миризма.

От какво друго ни предпазват конвекторите в сравнение с другите отоплителни уреди?

•Няма опасност от изгаряния.


Лицевата част на панела е с температура безопасна за здравето на децата. Няма никакъв проблем да се докоснат или опрат на него. Няма да се получи неприятен инцидент, при който някой да пострада.

•Отсъстват въздушни течения.


Не се притеснявайте от настиване, някакво възпаление, схващане на вратлето на детето или пък натрапчив шум в ушите. Устройството на уреда е такова, че е почти невъзможно да усетите неговото присъствие и безотказна служба. Няма да разберете къде всъщност се намира въпросния източник на топлина – всичко ще се случи плавно, безпроблемно.

•Температурата в помещението е абсолютна константа.


Работа на тези електроуреди е такава, че независимо от външните условия те следват зададената им температура. Ще работят толкова колкото е необходимо, за да поддържат желаното от вас ниво – просто нагласяте термостата им и за останалото се грижат те.

Ако все още се чудите за избора си – потърсете по форумите, ще се уверите, десетки хиляди хора са избрали този метод да се спасят от студа, както и да осигурят комфорта на своите малчугани. Не забравяйте все пак, че е от изключително значение да имате добра изолация на стаята, енергоефективността на конвекторите е в пряка зависимост от това. В противен случай, просто ще наливате от пусто в празно и колкото и добре да стоплят те, топлината все ще бяга.

Допълнителна информация относно технически параметри, цени и видове конвекторни печки, може да намерите на сайта www.konvektori.org

 

Коментари
Търсене
Само регистрираните могат да коментират!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."