КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...
Родителски срещи в бар
( 1 Глас )

Родителски срещи в бар 

Родителски срещи в бар
 
С неформални срещи в бар между родители, учители и психолози стартира националната кампания на Перно Рикар България срещу употребата на алкохол от деца “Училище за родители: родителски срещи в бар”. Преди броени дни кампанията стана достъпна за всеки отговорен родител и учител на уеб адрес www.predi18.org. Платформата ще помага с информационни материали, мрежа от партньорства, в събирането на статистически данни и с предложения за реални политики в посрещането на проблема.
 

Как и кога да заговорим за алкохола? Как да започнем темата за отговорната консумация пред нашите деца, без да изпаднем в крайности и пълно отрицание? Как да развием самочувствието им, така че да не се поддават на вредни влияния? – тези и много други въпроси вълнуват всеки родител, който търси най-добрия подход към детето, което расте.

Училище за родители: родителски срещи в бар е кампания на компанията Перно Рикар България, създадена да разгледа проблема с ранната употреба на алкохол чрез разговор в неформална среда между родители, учители и психолози на деца в 4-ти и 5-ти клас. Кампанията стартира през пролетта на 2014 г. с първата родителска среща в 6-то ОУ “Граф Х. П. Игнатиев” (София) и създаването на информационни материали - Наръчник на учителя и Наръчник на родителя “Малки разговори на големи теми”, за текста и посланието на които помогнаха журналистът Драго Симеонов, баща на две деца, учителят Емил Джасим и психологът Яна Алексиева.

Партньор на кампанията е Агенцията за закрила на детето, чиито психолози ще се включват в родителските срещи. През септември бе проведена втора родителска среща в 18-то СОУ “Уилям Гладстон” (София), а също и родителска среща с екипа на Агенцията за закрила на детето.

Платформата е създадена през 2013 г. и първоначално провежда интерактивни беседи с родители и психотерапевтите Виргиния Захариева, Мадлен Алгафари и Петър Кралев. С лансирането на платформата в нейните срещи се включват публични личности като Йордан Йовчев, Параскева Джукелова, Мая Бежанска.
Тази година Училище за родители въвлича нов участник в разговора за ранната превенция – учителят, който играе основна роля в живота на децата между 10 и 12 години. „Вярваме, че ако най-важните за едно дете хора в тази възраст - родителите и учителите, разговорят с него навреме, проблемът ще бъде посрещнат адекватно. Нашата кампания се обръща именно към тези хора, подпомага и очаква техните общи решения“, коментира Мирослава Симова, генерален директор на Перно Рикар България за решението на компанията да акцентира върху проблема с консумацията на алкохол от непълнолетни. "Започваме от самото начало. В момента знаем, че долната възраст в употребата на алкохол все по-бързо пада, но липсва статистика за реалните измерения на проблема. Липсват и единни политики в неговото посрещане. Надяваме се нашата кампания да започне истински разговор, който рано или късно да доведе до реални решения. По-добре рано.”

Родителските срещи в бар дават възможност родителите и класния ръководител да коментират свободно проблема с ранното посягане към алкохолни напитки. „Важното е да дадем посока на учителите за провеждането на такива срещи. Виждаме, че по-либералната обстановка предразполага родителите да заговорят и даже да атакуват темата – този диалог трудно би се получил в рамката на класическа родителска среща“, споделя своя опит учителят Емил Джасим, който е сред основателите на “Центъра за образователни инициативи”.

„Говорете с децата си навреме. Това време е сега. Имат време да опитат алкохол. Сега е времето да опитат скейтборд, хокей, фехтовка“, съветват наръчниците на учителя и родителя, насочвайки към откровен разговор и споделяне.

Коментари
Търсене
Само регистрираните могат да коментират!
daviesruth  - оферта за заем   |2016-11-05 18:46:31
Здравейте,
Имате ли нужда от заем между физически лица да се справят с финансови
те трудности и най-накрая се прекъсне безизходица, причинена от банкит е чрез от
хвърлянето на тяхното търсене на кредитни досиета? Ние предлагаме вярно заем, ва
риращи от 5000 до 10 милиона долара, без банкова гаранция и д остъпни лихвен про
цент от 2%. Аз може да ви помогне да направите специално заем, ако искате. Свърж
ете се с мен, ако се интересувате. EMAIL: daviesruth firm@gmail.com
anitajones  - Офертата за кредит се прилага сега   |2017-06-26 17:29:02
Здравейте,
Това е да се информира широката общественост, че г-жа Анита Джоунс, з
аемодател на частни заеми, открива финансова възможност за всички, кои то се нуж
даят от финансова помощ. Ние предоставяме заем при лихвен процент от 2% на физич
ески лица, фирми и фирми при ясни и разбираеми условия и усло вия. Свържете се с
нас днес по електронна поща на адрес: (anitajones154@gmail.com)

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."