КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...
( 1 Глас )

Седем вълшебни съставки в рецептата за добър брак

Happy-Couple-new
Празнувайте добрите новини
 
Позитивното настроение в семейството е ключово за отношенията. Колкото повече се забавлявате заедно, толкова по-силна е връзката. Според проучванията, двойки, които по-често отбелязват радостни поводи, имат по-високо доверие помежду си и повече интимност. Ако се гордеете с постиженията на другия – покажете го. Превръщайте и най-малките поводи в празник.
 
Правилото „пет към едно“
 
Такова трябва да бъде съотношението между добрите и лошите моменти във вашата връзка. Тук не става въпрос за събития, които са извън нашия контрол, а за ежедневните отношения – коментари, забележки, подхвърлена дума или поглед, кратка свада...Ако лошите и добрите моменти са по равно, шансът за развод се увеличава, твърдят изследвания на University of Washington. Не е нужно да броите лошите и добрите изяви на партньора си, а принципно да се въздържате от негативно поведение или на всеки негативен момент да търсите за баланс позитивен.
 
Следвайте висок стандарт
 
Много хора ще ви кажат, че не трябва да имате големи илюзии за брака. Не ги слушайте – продължавайте да вярвате, че бракът може да бъде идеален. Тези, които очакват повече, получават повече. Нагласата, че бракът няма да върви, е пагубна, защото „закодира“ тази мисъл във всяко ваше действие и дума. Хората, които са с идеалистични представи за връзката и търсят романтика и страст, по-често ги получават.
 
Поддържайте връзка със семейството и приятелите
 
Бракът не трябва да ви затваря и не трябва да търсите близост и подкрепа единствено от партньора. Вашите отношения наистина са на първо място, но не е добре да бъдат единствени. Споделяйте живота си с външни хора.
 
Не очаквайте партньорът да ви направи щастливи
 
Не е честно да натоварвате партньора с изискването да ви направи щастливи. Щастието зависи от вас самите и не е реалистично да очаквате някой друга да се грижи за това. Според проучвания „щастието“ е индивидуална характеристика и е относително стабилно състояние за всеки човек, като временно се влияе от външни фактори. Така някои хора просто имат дарбата да са щастливи, а други са по-негативно настроени.
 
Правете повече секс
 
За никого не е новина, че интимността заздравява връзката. За никого не е и тайна, че с времето желанието намалява. Въпреки това, не губете тази връзка – тя не само подобрява брака, но е и полезна за здравето и емоциите, може да подобри настроението, да ви направи по-спокойни, за заглуши негативни емоции като гняв и обида.
 
Адреналин!
 
Двойките имат нужда от повече адреналин. Не се оставяйте на рутинното ежедневие твърде дълго, а отидете на съвместно приключение, което ще засили любовта. Постоянно опитвайте нови неща и споделяйте вълнуващи преживявания. Поне веднъж седмично се заредете с доза адреналин.
 

Източник: New York Times, превод Антоанета Баева

Коментари
Търсене
Само регистрираните могат да коментират!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."