КОНКУРС

Конкурс за Сладур и Сладурана на месеца

ГАЛЕРИЯ

Потребителски галерии с красиви снимки

ФОРУМ

Прочети, попитай, сподели нещо интересно
Обяви

ОБЯВИ

Търся, предлагам, заменям, подарявам...
Учебници
Учебниците до VII клас безплатни за всички
Вторник, 12 Август 2008 13:01
Учебниците до VII клас включително, комплектите за децата в подготвителните групи, както и изданията за учениците от всички класове със сензорни увреждания и умствена изостаналост, са безплатни. Това важи за държавните и общинските, а от есента на 2008 година и за частните училища и градини. Условията са разписани в наредба на Министерството на образованието и науката.

Децата в подготвителните групи и I клас получават нови комплекти, които не връщат в училище. Всички останали безплатни издания (от I до VII клас) се използват три години. Срокът не важи само за деца с увреждания.
В края на годината учениците са длъжни да върнат комплектите. Ако те са загубени, разпокъсани или издраскани, родителите трябва да възстановят стойността или да купят нов учебник.

По-големите - от VIII до XIII клас, също имат възможност да получат без пари учебници от библиотеката на школото си, но само при условие, че доходът на член от семейството им не надвишава минималната заплата за страната (за 2008 година тя е 220 лв.). Условията, при които става това, определя правилникът на училището.
Последно променен на Вторник, 19 Август 2008 14:41
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 13